Maandag 24 Juni
Om zeven uur staan we op. Na het ontbijt en een korte tankstop rijden we naar Arches National Park. We willen hier vroeg beginnen zodat we de heetste zon een beetje voor zijn. We rijden eerst naar Devils Garden trailhead, het meest noordelijke punt in dit park. Hier trekken we onze wandelschoenen aan en laden onze rugzak vol met water. Deze trail voert langs verschillende arches; landscape arch, Navajo arch, Partition arch, Wall arch. Om hier te komen voert een pad over en tussen rotsen door.

Landscape ArchLinda at Devilsgarden trail

Het uitzicht op de Double 'O' en de Dark angel arch laten we voor wat ze zijn. Het pad voert hier over een rotsrug die aan beide kanten iets te abrupt naar beneden gaat. Op de terugweg merken we dat de zon al hoger aan de horizon staat en de schaduwplekjes aanmerkelijk minder worden. Na ruim 2 1/2 uur zijn we terug bij de auto en toe aan een verfrissing.
Verderop bij Sand Dune Arch kunnen we de verleiding niet weerstaan en ploeteren we door het rulle zand om ook deze Arch te kunnen zien.
Sand Dune Arch
Richting Delicate Arch zijn er nog diverse overlook-points met prachtige uitzichten over de omgeving. Bij Delicate arch zien we ervan af om op het heetst van de dag de trail tot aan de arch te lopen ( zeker na vanochtend). Dus stellen we ons hier tevreden met een korte, maar achteraf toch nog een pittige, wandeling naar het view-point. Deze geef uitzicht op Delicat arch ietwat in de verte. Na een stop bij Balanced rock buigen we af naar de Windows sectie van het park. Dit is een schitterende verzameling windows.

Double Arch

Omdat we de smaak nu toch te pakken hebben wandelen we eerst naar Double Arch. Aan de voet hiervan is mooi te zien hoe deze in 2 bogen uiteenloopt.
Als laatste voor deze middag lopen we naar de North en South window, waar we onder de North-boog even uitpuffen en uitwaaien. De route terug naar het visitor center staat bol van prachtige uitzichten. Het is pas 15.00 u als we terug bij het hotel zijn. Bij gebrek aan een beschaduwde picknickplek in het park eten we hier onze broodjes maar op. Hierna liggen we even een uurtje op bed, want we zijn van plan om vanavond terug te gaan naar Arches. Na een lekker bad gaan we even na halfzes bij Baja Grill een lekkere tortilla eten, zodat we tegen halfzeven weer naar Arches rijden. Als we om zeven uur op de parkeerplaats van Delicate Arch onze wandelschoenen weer aantrekken zijn we zeker niet alleen. Het wandelpad gaat net als vanochtend over en tussen rotsen door. Alhoewel de zon begint te zakken is het heet. Door de constante stijging van het pad is het zeer vermoeiend. Aan de weg lijkt geen eind te komen maar dan ineens na een bocht is hij heel dichtbij; Delicate Arch.
Delicate arch by sunset
Het is prachtig om te zien hoe hij door de ondergaande zon beschenen wordt. We kijken hier ruim een half uur naar de prachtig verkleurende Arch. We beginnen dan toch maar aan onze terugtocht, voordat we in het donker over de rotspaadjes terug moeten. Tegen de tijd dat we bij de auto terug zijn is de zon ver onder. In het donker rijden we over de kronkelende weggetjes het park uit. In Moab sturen we vanuit het internetcafé nog een e-mail naar huis. Op weg naar het hotel eten we bij Hogi-Yogi nog een lekker ijs. Hierna duiken we het bed in na een 2de snel bad om het zand en zweet af te spoelen.

Kmstand 3336
Meer Reisverslag en foto's