Dinsdag 25 Juni

We hebben vandaag van alles op het programma staan. Dus slaan we voorraad in; eten, drinken en benzine. Dan vertrekken we uit Moab op weg naar Canyonlands National Park. het gedeelte van het park dat we vandaag verkennen heet "the Needles". De parkingang ligt een flinke rit van de doorgaande weg af. Daarom is het dubbel jammer dat we er bij het visitor center pas achter komen dat de scenic route in het park vanwege wegwerkzaamheden is gesloten. Dat gedeelte wat overblijft is niet echt de moeite van de rit waard, dus dan maar weer terug. Onderweg stoppen we nog even bij Newspaper Rock om de petrogliefen van de oude indianencultuur te bekijken. Hierna maken we een kleine omweg en voegen we Natural Bridges National Monument toe aan ons programma.

Linda at the entrance from Natural Bridges N.M

Langs de Bridge View Drive liggen een drietal natuurlijke bruggen; Sipapu, Kachina en Owachomo Bridge. Ze zijn alledrie te bekijken vanaf de route en de kleine omweg was de moeite waard. Richting Mexican Hat rijden we over highway 261 ofwel de Moki Dugway. Deze onverharde weg daalt ruim 300 meter over een afstand van 4,5 kilometer. De haarspeldbochten en het uitzicht zijn adembenemend.

Moki Dugway

Een stukje verderop nemen we weer een onverharde weg, the valley of the Gods, en deze is ongeveer 25 kilometer lang. Het is een beproeving voor de schokbrekers van onze huurauto. De weg zit vol gaten en de hellingen zijn zo steil dat je de weg niet kunt zien als je boven bent. De tocht gaat door een landschap met schitterende rode rotsen en losstaande kolossen.

Dirt Road in Valley of the gods

Na dit gehobbel gaan we als laatste voor vandaag naar Goosenecks State Park.
De San Juan rivier slingert hier door de canyon. Het is nog maar een klein stuk vanaf hier naar ons hotel in Mexican Hat. Dit dorp is niet meer dan een tankstation en 2 hotels met restaurants.
Burch's trading inc. is een van die twee en in het restaurant eten we smakelijk en goedkoop.
Het dorp verkennen is niet nodig dus we kijken maar wat tv.
Kmstand 3776

Meer Reisverslag en foto's