Zaterdag 9 Juni -- Dag 6


Vandaag een stuk minder kilometers voor de boeg en een stuk meer dingen op het programma. Direct buiten het dorp rijden we net voor negen uur Mount Revelstoke National Park binnen. We kopen hier de Nat. Park pas en zijn de eersten die vandaag het park binnengaan. De Meadows -in the sky- highway is na 22 (van de 24) kilometers afgesloten voor verkeer vanwege sneeuw.
We wandelen verder naar het punt waar de Meadows in the sky-trail begint naar de top van Mount Revelstoke. Hier ligt de weg nog helemaal onder de sneeuw.
Wij keren hier om. Bram slaapt bij Richard in de rugdrager en ziet de bergen met besneeuwde toppen niet.
Meadows-in-the-sky-trail

 

Meadows-in-the-sky-trail
We parkeren in het park bij een uitzichtspunt om even wat te drinken (en Bram eet een hapje). Verderop lopen we de Giant Cedars Trail; een kort maar prachtige wandeling tussen de grote Red Cedar bomen door

Richard tussen de bomen

 

Giant cedars

 

Hierna in Glacier Nat Park worden de bergen weer een stapje hoger en zien we de gletsjers er tussen liggen. Bij Rogers pass bereiken we het hoogst punt.
Rogers pass
Vanuit Glacier richting Golden is de weg lang en recht en een stuk rustiger dan eerdere dagen. We gaan nu over op Mountain time en zijn hierdoor een uur kwijt.
Het is hierdoor best al laat als we Golden binnenrijden. De Municipal campground ligt echter zo kort aan het spoor en de weg dat we toch verder zoeken. We tanken even en doen boodschappen. Even buiten het dorp kiezen we de Whispering Spruce campground. We koken hier zelf en als we klaar zijn met eten is Bram moe.
Als hij lekker slaapt sturen we een e-mail naar huis.
Richard en Linda bij het kampvuur
Met wat spullen uit het “winkeltje”maken we een vuurtje bij de camper en roosteren we marshmellows.
 
Routekaartje Revelstoke - Golden
Totaal aantal kilometers gereden: 740