Zaterdag 6 Juni -- Dag 3


Skyline Vancouver
Het ziet er vandaag zonnig uit. Na het ontbijt laten we ons door de hotelshuttle afzetten bij de fietsverhuur aan de rand van Stanley park. De kinderwagen ruilen we hierom voor 2 mountainbikes met een babyzitje.
Uitzicht op Nort Vancouver
Door het park gaat een ruim 8 kilometer lange fietsroute die prachtig uitzicht biedt op de skyline van Vancouver, de zee en de bossen van het park

We stappen onderweg af om de totempalen te bekijken en om met Bram te spelen en te schommelen.

Detail totempaal Totempalen in Stanley Park
Nadat we de fietsen weer inleveren lopen we terug richting Stanley park om het Aquarium te bezoeken. In de bassins buiten is het heerlijk om in het zonnetje te kijken naar de shows en het voederen van dolfijnen, zeeleeuwen( wat een gigant) en de witte beluga-walvissen.
Binnen zijn de kleinere en tropische soorten te zien.
Witte Beluga walvis
Zeeleeuw

Terug naar het hotel gaan we met de bus. De onbehulpzame chauffeurs en de kinderwagen onvriendelijke bussen maken dit tot een eenmalige ervaring.
Nadat Bram heeft geslapen (heel diep) en we lekker zijn opgefrist lopen we richting de trendy buurt Yaletown.
De leuke winkels en stijlvolle restaurants gaan iets boven ons budget dus wandelen we door naar Gastown.
Bij de Old Spagetti Factory eten we lekker. Het interieur met het vele glas-in-lood en zelfs een hele treinwagon is het zien waard. Wanneer we daarna door Granville Street ook weer helemaal naar het hotel lopen vragen we ons af hoeveel kilometers we vandaag wel niet gelopen hebben.