Zaterdag 5 Juni -- Dag 2


Op een onderbreking na hebben we vannacht alledrie heerlijk geslapen. Om in zijn ritme te komen had Bram vannacht iets te eten nodig. Na ons ontbijt in het restaurant van het hotel lopen we richting Granville Island.
Een klein bootje (aquabus) brengt ons vanaf het vaste land naar het eiland.
Skyline Vancouver

 

Het begint net flink te regenen als we de public market binnengaan. In de kraampjes wordt van alles verkocht; bloemen, fruit, brood en andere lekkernijen.
Na een lekkere kop chocomel gaan we terug naar het hotel.
Public market
We trekken hier even onze regenjas aan en laten ons door de hotelshuttle in Downtown afzetten. Vanaf Canada Place lopen we door Gastown, de oude gerestaureerde havenbuurt. Ondanks de aanhoudende regen worden hier tal van dure motoren geshowd.
Stoomklok in Gastown
Chinatown
Van uit Gastown is het niet ver naar Chinatown. De paar straten die we door moeten zijn duidelijk een minder goede buurt en de steegjes komen zo uit een misdaadfilm.
In Chinatown hebben de winkeltjes de meest vreemde spullen. Ook de lantaarnpalen en straatnaambordjes zijn aangepast.
We gaan terug door Gastown en drinken bij Starbucks koffie terwijl Bram zijn fruit eet.
Uitzicht vanuit de Lookout tower
Van hier uit gaan we naar de Lookout tower. De lift brengt ons in 60 sec naar 169 meter hoogte. Het uitzicht is prachtig. We zien alleen niet de omringende bergen vanwege de bewolking. Nog even terug naar Gastown om bij de Thai te eten. Dan wandelen we door Granville street terug naar het hotel.