Zaterdag 18 Juni -- Dag 15


We worden om 9.30 uur opgehaald door de taxi van het “whale watchen” waar we later vandaag mee zullen gaan. We verkennen de binnenstad van Victoria door een stadswandeling door het oude centrum te maken.
Hier liggen opvallend veel kleine winkeltjes met aparte spulletjes. Het is er gezellig wandelen en kijken naar de veelal excentrieke mensen.
Ook hier is een klein Chinatown en we zien een leuk restaurantje waar we tussen de middag gaan eten, voordat we om 2 uur aan boord gaan voor de whale watch tour.
Inner harbor
Thunderbird park

We varen rustig de haven uit en een stuk verder zien we op enige afstand de eerste orca met zijn rugvin boven water komen. Weer een stukje verder zien we weer een groepje beurtelings boven water adem komen halen. We stoppen een tijdje bij een eiland met een mooie vuurtoren (2de oudste van Canada). Op een klein eilandje ernaast liggen zeeleeuwen en zeehondjes van de zon te genieten.

Vuurtoren op eiland
Orca
Als we weer in volle vaart op zee varen zien we weer orca’s opduiken.
Het is een prachtig gezicht die enorme beesten gracieus te zien zwemmen.
We zetten er nog één keer de vaart in om weer voor de groep te komen.
Zo zien we ze nog een keer langs ons zwemmen en dan moeten we alweer terug naar de haven.
twee orca's
De drie uur zijn omgevlogen. Het is inmiddels vijf uur en we wandelen nog even voordat we bij een Indiaas restaurant gaan eten. Het smaakt zoals altijd heerlijk, zelfs Bram laat geen kruimel over.
Als we na het eten nog wat langs de Inner Harbor wandelen slaapt Bram lekker.
Het is hier gezellig druk met kraampjes en artiesten. We gaan op zoek naar een terrasje om lekker wat te drinken. Er zijn er helaas maar weinig en die zitten vol met etende gasten.
We blijven nog in de stad tot de zon onder is en de lampjes van het Parliaments Building aan gaan.
Erg leuk dit formele gebouw zo verlicht te zien. We pakken de bus die ons in de buurt van de camping afzet.
Parliament building