Zaterdag 14 Juni -- Dag 11


Zoals eigenlijk elke dag staan we rond 8 uur op, maken we een lekker ontbijtje (vandaag bacon + eggs) en
na de afwas zijn we rond kwart over negen klaar om te vertrekken.
We rijden Jasper Nat. Park uit op weg naar Wells Gray Prov.Park.
Het zijn aardig wat kilometers zonder veel te bekijken onderweg.
We stoppen even buiten Jasper N.P. bij Mount Robson. De hoogste berg van de Canadese Rockies ligt er mooi bij. Blauwe lucht met een enkele witte wolk tegen de granieten rots met besneeuwde top.
Mount Robson
Bram wil klimmen

Nadat we langs de kant van de weg een aantal borden hebben zien staan voor River Safari besluiten we dat we best nog wat tijd over hebben voor een leuk uitstapje. We worden goed ingepakt met een regenjack en een zwemvest en voor Bram zelfs een deken. Ook al is het mooi en zonnig weer, op de rivier kan het fris zijn in de wind.

Bram en Linda tijdens de river safari
Samen op de foto
Onze 5de zwarte beer die we in Canada tegenkomen
We zijn nog maar net onderweg en we zien op de oever een jong volwassen zwarte beer (onze 2de vandaag!) we varen door het kalfsgebied van de elanden.
We krijgen uitleg over de leefgewoonte van zowel de eland als de beer.
Jammer genoeg laten de elanden ook hier zich niet zien.
We krijgen wel nog een tweede beer te zien die toch ook wel een beetje nieuwsgierig is naar ons. We gaan nog aan land om een waterval te bekijken en varen dan terug.
Linda en Bram bij Dutch Lake
Ook al zijn we vanochtend weer de Pacific Time Zone binnengereden (en ging de klok een uur terug) nu is het toch echt tijd om te eten. We stoppen bij een picknickplek en kopen er een heerlijk broodje hot dog. Nu is het niet meer zo ver naar Clearwater en we zijn er voor vier uur. Bij het infocenter vragen we een kaart van Wells Gray park en we nemen wat foldertjes van de campings mee. Driemaal is scheepsrecht dus kiezen we voor Dutch Lake RV park. Voor het eten mailen we naar huis al gaat dit erg traag. We zitten nog vrij laat aan tafel en Bram is mede door het tijdsverschil erg moe. Het eten smaakt hem toch erg goed.
Na de afwas draaien we zelfs nog een wasje (scheelt straks voor thuis).
Samen aan tafel
 
Routekaartje van Jasper  naar Clearwater
Totaal aantal kilometers gereden: 1761