Zondag 30 Juni

Voordat we vanochtend terug op weg gaan naar Denver ontbijten we in het Tiroolse restaurant dat bij ons hotel hoort. Het is verreweg het beste gratis ontbijt dat we deze reis gehad hebben. Een kleine opsomming; jus d'orange, ei, bacon, worstjes, aardappelkoekjes, toast, muffin, en zelf te bakken wafels. Om acht uur checken we uit en beginnen aan de ruim 300 kilometer lange reis naar Denver. De rit gaat afwisselend door bebost berggebied en vlak akkerland. Vanaf Pueblo op weg naar Colorado Springs wordt het een stuk drukker onderweg. We stoppen even op de rest-area om naar het toilet te gaan en de benen te strekken. Na Colorado Springs komen de buitenwijken van Denver in zicht. Na onze zoektocht door de stad, aan het begin van onze reis, hebben we ons hotel dit keer zonder moeite gevonden. Hier laden we niet alleen onze koffers uit maar ook alle andere rotzooi die zich in de loop van de reis in de auto verzameld heeft. Op onze kamer met uitzicht op de skyline van Denver frissen we ons even op en eten een hapje.

Denver Skyline

Het is ongeveer 14.00 uur als we de stad gaan verkennen. Het kost nog even wat moeite om een geschikte plek te vinden om de auto te parkeren. The place to be is 16th mall. Deze lange straat is het winkelhart van het centrum.

De winkels zijn gelukkig open op zondag. We pauzeren even bij Starbuck's. Op een gemakkelijke bank met een krantje erbij drinken we een brownie- en een caramel frapachino.
.Downtown Denver

Nadat we de rest van het stadscentrum lopend verkend hebben zijn onze benen alweer een paar centimeter korter. Delhi Dabar is het eerste Indiaans restaurant deze vakantie dat er behoorlijk uitziet. Het is knus ingericht en het eten is heerlijk. We lopen hierna terug naar de auto die een stuk verderop geparkeerd is. In het hotel herrangschikken we alle spullen in onze koffers. Na een lekker bad en een rodeo op tv gaan we vroeg slapen.
Kmstand: 5385

Maandag 1 juli
Nog wat vroeger dan anders moeten we vandaag op om het reisschema te doorlopen.
6.45u Opstaan, wassen, aankleden.
7.10u Ontbijten op de 14de verdieping met uitzicht op de skyline.
8.00u Uitchecken, koffers inladen en op weg naar het vliegveld.
9.00u Bij Alamo autoverhuur onze trouwe Hyundai sonata ingeleverd met uiteindelijke kilometerstand: 5424

Linda at Denver Airport

9.00u inchecken bij de Delta airlines balie en koffers inleveren.
10.00u Na wat rondwandelen wachten we bij de gate.
10.45u We kunnen aan boord van de Boeing 757.
11.30u Take-off. Onderweg doezelen we weg en de 21/2 uur naar Atlanta zijn zo om.
16.10u We landen in Atlanta met 2 uur tijdsverschil ten opzichte van Denver.
16.30u We gaan met de metro naar de bagageband. Als onze koffers daar niet voorbij komen legt een medewerkster ons uit dat ze dit keer wel direct naar A'dam gaan.
17.00u We hebben nu nog maar 3 kwartier voor vertrek naar Amsterdam. We halen snel wat burgers en friet voordat we terug door de security gaan en met de metro helemaal terug moeten naar Concours E.
17.30u We checken in bij gate E en eten onze hamburgers op. We geven hier onze laatste dollars uit aan wat snoep.
18.00u Nog nahijgend van al dat gehaast horen we dat er wat vertraging zal zijn vanwege een ontbrekend onderdeel.
19.00u We hebben nog wat rondgewandeld en mogen nu toch eindelijk aan boord van het toestel.
20.15u Omdat we wat verlaat vertrekken moeten we helemaal achteraan in de rij voor het opstijgen. Maar zo'n 2 ½ uur later dan gepland gaan we dan toch op weg naar Schiphol.
De klok moet nu nog 6 uur vooruit dus:

Meer Reisverslag en foto's