Vrijdag 28 Juni
We staan vandaag om 7 uur op omdat we om 8.15 u op het station van Durango moeten zijn voor ons verkort ritje met de ouderwetse stoomtrein. Het is een prachtig gezicht om te zien hoe de door kolen aangedreven trein komt aangetufd.

Durango-Silverton Narrow Gauge Railroad.

We zitten in een open wagon zodat we de omgeving goed kunnen zien. Aan de heuvels even buiten Durango is goed te zien waarom ons ritje van vandaag maar tot Hermosa gaat. Hier en daar woeden nog brandjes en andere stukken zijn al zwartgeblakerd. Om nog verder met de stoomtrein tussen de berghellingen te rijden zou te brandgevaarlijk zijn vanwege vonkjes uit de locomotief. We zijn tegen elf uur terug op het station van Durango. Van hieruit maken we de geplande rit naar Silverton verder met de auto. Deze weg, de grootvader van de scenic routes, slingert tussen het schitterende landschap van bossen en bergen door. In de omgeving zijn veel vervallen gebouwen van de mijnbouwtijd uit 1800 te zien. In die tijd werd hier veel zilver gevonden. Het stadje Silverton dankt hier zijn naam aan. Dit ouderwets gebleven stadje moet het nu hebben van de treintoeristen. We slenteren hier wat rond en drinken een kop koffie. De bergachtige route gaat verder naar het stadje Ouray. Hier maken we gebruik van de internet mogelijkheden van de plaatselijke stoffige bieb. Ook hier bekijken we nog wat winkeltjes voordat we terugrijden naar Durango. Als we tegen vijf uur weer bij het hotel zijn gaan we even relaxen in het zwembad. We trekken een paar baantjes en luieren wat in de hot tub. De Applebee's die we vanochtend in de buurt van het station zagen liggen wordt onze keus voor vanavond. Het is extra druk omdat het vrijdagavond is maar na een kwartier hebben we een tafeltje. Niet lang daarna staan onze spareribs voor ons. We laten tot verbazing van onze serveerster niets over. Al eerder lieten we ons oog vallen op de ouderwets getinte fotostudio's maar vanavond laten we onszelf vereeuwigen in wildwest tenue. Daarna kunnen we verleiding van de Chocolate Factory weer niet weerstaan en we kiezen hier een lekker toetje ( marshmallowdip en een macadania-bear)
Kmstand: 4576

 

Zaterdag 29 Juni

Om 8.00 uur hebben we onze spullen weer ingeladen na het ontbijt en vertrekken we uit Durango. Het eerste stuk is dezelfde weg als gisteren naar Silverton en Ouray. Het bochtige heuvelachtige parcours kennen we dus al een beetje. Na Ouray wordt de omgeving een stuk vlakker en de weg een stuk rechter. Het is tegen elf uur als we door Montrose rijden. De kleine honger heeft zich aangemeld en we stoppen even bij Burger King voor een hamburger. Hierna gaan we even buiten Montrose de heuvels in op weg naar Black Canyon of the Gunnison N.P.

De canyon dankt zijn naam aan het zwart-grijze gesteente. Deze canyon ziet er niet alleen anders uit door zijn kleur maar ook door de puntige structuur van de rotsen. Vanuit het visitor center gaat de South Rim road via verschillende uitzichtpunten naar High point (gelegen op 2523 meter).

Black Canyon of Gunnison
Richard en de Black Canyon of Gunnison
We trekken hier onze wandelschoenen aan voor de Warner Point Nature trail. In de wandelgids van deze trail staan korte wetenswaardigheden over de met nummers aangeduide paaltjes tijdens de wandeling. De zon schijnt fel maar er zijn gelukkig genoeg bomen waarbij we even in de schaduw kunnen staan.
Terug bij het beginpunt zijn we weer toe aan de versnapering. Er zijn hier picknick banken genoeg dus ploffen we hier neer. We rijden hierna het park uit en op weg naar Gunnison doorkruisen we het Curecantie National Recreation Area. Dit bestaat uit het Blue Mesa Reservoir dat in de Black Canyon is gevormd door de bouw van de Blue Mesa Dam. In Gunnison gaan we op zoek naar ons hotel, de Best Western Tomichi Village Inn. Gelukkig wijst een reclamebord ons in de goede richting want het ligt een mijl buiten het stadje. Ook hier trekken we onze zwemkleren aan en dobberen wat in het zwembad. Daarna gaan we op de uitnodiging van de ligstoelen in die op het gazon in het zonnetje staan. Hierna kleden we ons aan om te gaan eten.
Het wandelingetje ervoor is kort want de weinige winkeltjes zijn al dicht.
Bij de 2de Mexicaan gaan we naar binnen en maken we onze keus uit een ruime kaart. De zelf te vullen tortilla's met garnaal en lamsvlees waren een goede keus.
Kmstand: 4912

 

Meer Reisverslag en foto's