Zaterdag 22 Juni
Om 7.00 u staan we op en na het ontbijt laten we Yellowstone achter ons en rijden richting Salt Lake City. Het eerste uur rijden we door de regen maar daarna klaart het weer op. De ruim 500 kilometer naar Salt Lake rijden zich vrij soepel en tegen halfdrie zijn we bij de Holiday Inn in downtown Salt Lake. We brengen onze koffers naar de kamer en frissen ons even op. De shuttlebus van het hotel zet ons af op Temple Square.

Dit is het grondgebied van de church of Jesus Christ of latter-day Saint. We worden door 2 toegewijde volgelingen rondgeleid langs de tempel, het tabernakel, de Assembly Hall en het visitor center. Vanaf het nieuwe conferentiecentrum aan de overkant van de straat hebben we een mooi uitzicht op de skyline van Downtown Salt Lake.

Temple Square in Salt lake City
In the Family History Library krijgen we uitleg over het verzamelen en opzoeken van stamboomgegevens. Op een van de vele computers hier checken we onze e-mail en sturen de laatste update naar "Holland". We wandelen hierna door Main Street om wat winkeltjes te kijken. We komen er al snel achter dat die hier dun gezaaid zijn. Het loopt nu toch al weer tegen 19.00 uur dus wandelen we langs wat restaurantjes. Ze zitten hier echter stampvol of zijn erg duur. We halen daarom bij het hotel de auto op en rijden naar Sizzlers. Hier eten we een lekkere steak met alle toebehoren. Met een volle buik rijden we terug naar het hotel.
Kmstand : 2584
Zondag 23 Juni
De wekker maakt ons heel energiek wakker om 7 uur, maar we zijn nog niet zo heel energiek. We pakken toch maar weer onze koffers in en gaan beneden in het restaurant ontbijten. Het spek en ei pept ons op voor de rit naar Moab. De rest van de ochtend zitten we dan ook in de auto om de 400 kilometer te overbruggen. Op het laatste stukje weg voor Moab geven de roodgekleurde rotsen ons alvast een voorproefje van wat er nog komen gaat. Tegen half een zijn we bij de Moab Valley Inn. Hier laden we onze koffers weer uit. Even later zijn we al op weg naar Dead Horse Point State Park.

Dead horse Point State Park

Vanaf de uitzichtpunten kijken we naar de kronkelende Colorado river die zich diep in de canyon een weg heeft gebaand. Het unieke van dit Dead Horse Point is dat de rivier hier in een u-bocht bijna rond stroomt.

Hier niet ver vandaan ligt Canyonlands National Park. Deze aaneenschakeling van canyons bestrijkt 330.000 acres. We bezoeken vandaag het gedeelte Island in the Sky.
Upheavel Dome geeft uitzicht op de plek waar duizenden jaren geleden een meteoor is ingeslagen. Na de inslag is de bodem in een reactie hierop, op een merkwaardige manier omhoog gekomen.
Richard bij Upheaval Dome
Meer zuidelijk in het park is het Green river overlook point. Hier hebben we een wijds uitzicht over het canyonlandschap waarin de Green river zijn pad heeft uitgesleten.
Green river overlook point

Het uiterste punt van dit parkgedeelte is het Grand view overlook point. Het uitzicht strekt hier zo ver dat zelfs de canyons van de parkgedeeltes 'The Needles' te zien zijn. Op de terugweg stoppen we als laatste bij de korte trail naar Mesa Arch. Dit is na Upheavel Dome de 2de korte trail vandaag. Met een temperatuur van 106 farenheit = 41C is dit echter geen kleinigheid. De no-see-ums (kleine mugjes) dragen hier hun steentje aan bij. De trail naar Mesa Arch is, nog meer dan Upheavel Dome, de moeite waard. Het is de eerste Arch (natuurlijke stenen boog) die we zien. Het "doorkijkje" is prachtig.

Mesa Arch

Het is alweer zeven uur voordat we terug zijn bij het hotel. In bad zoeken we in de diner-guide alvast uit wat we dadelijk bij de chinees gaan eten. Het was een goede keus want het eten was heerlijk. Tijdens de wandeling als afzakkertje zijn zelfs de winkels nog open.
Kmstand 3176
Meer Reisverslag en foto's