Donderdag 20 Juni
Yellowstone wacht op ons. We ontbijten in het hotel en halen even wat boodschappen voordat we op weg gaan. Eenmaal in het park staat aangegeven dat een stuk van onze route tot 9.00 uur is afgesloten wegens werkzaamheden.

Een half uurtje moeten we de tijd doden door langs de weg te speuren naar 'ontbijtend' wild. Stipt negen uur kunnen we verder op onze weg naar Mammoth Hot Springs. De bizons hebben duidelijk ook honger want deze staan in grote getallen op en naast de weg op pad naar de sappige grasweide.

Bizons grazen langs de weg
Canary springs
We beginnen bij de Upper terrace drive die we rijdend en lopend bekijken. Hier is de canary Spring, met de vele terrassen en kleurschakeringen, de meest in het oog springende.
Een stukje verder op de route ligt het Lower Terrace. Deze verkennen we over de aangelegde houten wandelpaden. Veel van deze heetwaterbronnen zijn op dit moment niet actief. Na deze wandeling zoeken we langs de weg een picknickplaats. Bij een kabbelend beekje eten we in het zonnetje onze broodjes op. Als we wegrijden ziet Richard in de achteruitkijkspiegel beweging in de bosjes. Niet te geloven maar er staan 4 mannetjes herten te grazen direct bij de picknick plek. Dit moet op de foto! We zijn nog maar weer net onderweg, als er een aantal auto's onverwacht stoppen langs de kant van de weg. Dit betekent meestal dat er wild in de buurt is. En jawel hoor, een zwarte beer nog wel!! En weer worden er plaatjes geschoten.
Zwarte beer
Op ons gemak maken we de bovenste lus van de parkroute af, en eindigen we bij Norris Geyser bassin. We wandelen langs de heetste geysers en hot springs van Yellowstone. We wachten hier enige tijd op de uitbarsting van Echinus Geyser, maar dit was de moeite van het wachten waard.
Op weg terug naar West-Yellowstone hebben we niet alleen vertraging door de wegwerkzaamheden. We staan zelfs nog in de file omdat voor ons een kudde bizons op hun gemak over de weg keuvelt. S'Avonds eten we bij een echte Amerikaanse diner.
Kmstand: 1837
Norris Geyser Basin
Meer Reisverslag en foto's