Woensdag 19 Juni
Vanochtend worden we verrast als we het gordijn opentrekken. De lucht is stralend blauw en het zonnetje schijnt. Voor het ontbijt checken we in de lobby onze e-mail en sturen we een berichtje naar huis. Even snel boodschappen doen en tanken en we gaan weer op weg. Bij de ingang van het park zien we de 'Tetons'dit keer in volle glorie. We doorkruisen het park nog een keer op weg naar Yellowstone, maar nu via een andere route dan gisteren. De bergen liggen dit keer in het zonnetje.

Grand TetonsLInda en Richard bij de entrance van Yellowstone

Na het binnenrijden van Yellowstone National Park zien we bij Lewis Falls een grazende eland, met gewei dit keer. Bij West Thumb wandelen we rond het geyser basin met het schitterende Yellowstone Lake op de achtergrond. De pruttelende warmwater poelen hebben prachtige kleuren. Langs deze route zien we onze eerste bizon.
West Thumb

Morning Glory Pool

We rijden verder naar de bekende Old Faithfull geiser. Terwijl we op de bankjes wachten tot het spektakel begint eten we onze meegebrachte broodjes op. Als het water dan omhoog spuit klikken alle fototoestellen tegelijk. Na deze voorstelling wandelen we tot de bij Morning Glory Pool, het verste punt van dit Upper Geyser basin.

Onderweg bewonderen we allerlei soorten en kleuren geysers en warmwaterbronnen. Na deze trail gaan we langzaam op weg naar ons hotel, als we bij de firehole river een kudde grazende bizons met hun jongen zien. Wat een indrukwekkend grote dieren. Een stuk verder langs de weg is het druk vanwege een bewoond adelaarsnest in een bijna afgestorven boom.
In West Yellowstone is de Brandin Iron Inn zo gevonden.
We laden onze koffers maar weer eens uit. We maken gebruik van het internet in de plaatselijke bibliotheek. Hierna verkennen we het stadje waarna we lekkere tortilla's eten bij Texas Rose. Terug in het hotel plannen we de komende twee dagen, want er valt veel te zien in Yellowstone.
Kmstand: 1595
Meer Reisverslag en foto's