Maandag 17 Juni
Vandaag zijn we alweer ruim voor de wekker wakker. Omdat we heel wat kilometers voor de boeg hebben maken we een vroege start. We halen een heerlijke muffin en bellen even met het thuisfront en dan zijn we voor acht uur onderweg. Als we al een flink eind op weg zijn naar Dinosaur National Monument ontbijten we langs de kant van de weg. Het prairielandschap hier herbergt een verscheidenheid aan dieren. Deze morgen zien we antilopen, massa's prairiedogs en een overvliegende adelaar. Minder gewaardeerd worden de krioelende grondkrekels die we o.a bij het visitor center van het park zien.

Dinosaur Quary

Verderop bij Dinosaur Quary brengt een trolleybus ons naar het gebouw waar de fossiele resten van dinosaurussen te bewonderen zijn. Hier is te zien hoe de botten laag op laag in de groeve zijn aangespoeld. Op de terugweg uit het park eten we onze pizza van gisteravond op met uitzicht over de Green river.
Dat we op weg naar Dinosaur de grens tussen Colorado en Utah zijn overgestoken is op weg naar Flaming Gorge National Recreation area goed te zien. Het prairielandschap heeft plaatsgemaakt voor de bekende rode rotsen. De uitzichten in Ashley Valley zijn geweldig. De rode canyonachtige rotsen steken prachtig af tegen de blauwe meren en de lucht. Bij Flaming Gorge volgen we de weg richting Red Canyon. Vanaf de rim van de canyon kijken we uit over een deel van het 145 kilometer lange stuwmeer. Red Canyon Overlook
Terwijl we van de mooie uitzichten langs de route genieten grazen op de rotsen langs de kant vier dikhoornschapen. Deze worden onmiddellijk op de gevoelige plaat vastgelegd. We verlaten hier Utah en rijden verder naar Wyoming waar het prairielandschap dezelfde verlaten indruk biedt dan in Colorado. Een heel stuk rijden we zelfs door dit stoffige landschap omdat de weg hier wordt vernieuwd maar de oude al weg is. In Rock Springs rijden we deze keer zo op ons Comfort Inn hotel af. We eten onze buik rond bij Golden Corral aan het all-you-van-eat-buffet.
Kmstand: 938
Dinsdag 18 Juni
Onze dag begint goed met het ontbijt in ons hotel. We laten ons de vers gebakken wafel en de rest goed smaken. De route naar Jackson wordt gekenmerkt door het wat eentonige prairielandschap. Enige afwisseling bieden de wilde paardjes die hier grazen. Als de bergen van Grand Teton National Park aan de horizon verschijnen hangen er donkere wolken boven de toppen. We krijgen zelfs al een regenbui over ons heen voordat we in Jackson zijn. Tegen het middaguur checken we al in bij de Days Inn. We laden de koffers alvast uit e sturen een e-mail naar het thuisfront. Bij de Subway halen we een heerlijk belegd "broodje"om later in het park op te eten.
Ingang Grand Teton Park
The Grand Tetons
Als we het Grand Teton N.P. binnenrijden geeft het bord aan dat de bergen om ons heen liggen. De laaghangende regenwolken belemmeren elk uitzicht. Verder op de route van Teton Park road klaart het weer op en komen de enorme bergen tevoorschijn. We volgen hierna de signal mountain road. Deze weg slingert zich langzaam langs de berg omhoog en heeft aan het uitzichtspunt een prachtig uitzicht over de 'Tetons'en het Jackson lake. Bij de volgende picnic-area eten we ons broodje op waarna we bij Jenny lake beginnen aan een trail naar de Hidden Falls. Om bij deze waterval te komen wandelen we door het bos langs de rand van het meer. Het uiteindelijke uitzicht op de waterval was de wandeling meer dan waard. Het is inmiddels al halfzes en om de terugtocht te verkorten nemen we de boot terug naar de overkant van het meer. Terug naar Jackson nemen we hierna de Moose-Wilson road. Op deze kleinere onverharde binnenweg zou de kans om wild te zien groter zijn. Wij zullen het vandaag moeten doen met een grazende moose op enige afstand in het struikgewas. Even douchen en dan wat eten was de bedoeling. Het eerste is gelukt, met het 2de duurde het iets langer. Bij het Thaise restaurant (Thai me up) is het erg druk. Eerst wachten we een half uur op een plaatsje en dan nog minstens even lang op het eten. Maar het smaakt lekker en de porties zijn royaal. Als afzakkertje wandelen we door de gezellige knusse winkelstraatjes van Jackson.
Kmstand: 1366
Meer Reisverslag en foto's