Maandag 11 Juni


Voor het laatst controleren we vanochtend de hotelkamer om te kijken of we niets vergeten zijn. In de verschillende vakjes van de auto duikt nog van alles op; de verrekijker, snoepjes, cd's, stenen, een stuk hout ! Nadat dit ook nog allemaal in het koffer geduwd wordt gaan we ontbijten.
Bij Denny's is er volop keus en onze laatste dollars geven we uit aan een all american breakfast. Laatste stop op deze reis wordt Venice Beach. 

  Venice-beach.jpg (31228 bytes)


Het is er deze ochtend nog rustig en we rapen schelpen tijdens de wandeling over het strand. De boulevard is bezaaid met tattoo- en bodypiercing shops. Voor de twijfelaars zijn er ook nog de henna-tattoos. Het wordt tijd om de auto te gaan inleveren. Als we het terrein van Avis oprijden hebben we op de kop af 3000 mijl gereden oftewel 4800 kilometer 

De shuttle bus naar het vliegveld staat al klaar en zet ons voor de juiste gate af. Er is niet veel te koop in die paar taxfree winkels. We verkorten het wachten met een hapje chinees en wat sushi. Met ietwat vertraging vertrekken we tegen half vier vanuit LA. Vanachter het raampje zien we de laatste stukjes Amerika onder ons door schieten. 

Airplain.jpg (35185 bytes)

 

Dinsdag 12 Juni

Doordat we nu alvast ons horloge op Nederlandse tijd zetten in het nu ineens 0.30 uur.  De 2 films, Miss Congeniality en Chocolat, zorgen ervoor dat de eerste uren, van de 12 uur durende vlucht snel om zijn. Met eten en slapen krijgen we de rest van de tijd ook om. Tegen 11.30 uur landen we in Zurich en hier kunnen we direct inchecken bij de volgende gate voor de vlucht naar Brussel. Driekwartier later gaan we op weg om de 10.000 kilometer vanuit Amerika vol te maken. Gaandeweg zien we meer bewolking opkomen en bij onze landing op Brussel zit het helemaal dicht. Het is inmiddels half drie en we begeven ons naar de lopende band waar de eerste koffers al voorbij komen.
Linda haar koffer laat niet lang op zich wachten, maar dat van mij is nog niet in zicht. Als de band stil valt is het duidelijk dat meerdere mensen nog koffers missen. We melden ons bij de balie met de vraag waar het 2de koffer blijft. Volgens de computer staat het in LA of Zurich. Zodra het terecht is zal het met de taxi naar huis gebracht worden. Onze taxi staat bij de uitgang al op ons te wachten. Het is fijn dat we gewoon kunnen instappen en naar huis gebracht worden. 
Op de achterbank dommelt Linda tijdens dit uurtje regelmatig in.
Eenmaal thuis pakken we Linda's koffer en de handbagage uit. We laten iedereen weten dat we thuis zijn en brengen vervolgens de 11 fotorolletjes weg. Als we s'avonds na een warm bad op de bank zitten moeten we vechten tegen onze vermoeidheid. Maar om weer in het ritme te komen gaan we toch pas tegen 22.00 uur naar bed.

Woensdag 13 juni

Om 7.40 uur gaat de telefoon, het is Luchthaven Dusseldorf. Of het uitkomt dat het koffer van Dhr.Vrijhoeven voor de middag door een taxi langs wordt gebracht. We draaien ons om en slapen lekker verder. Om half twaalf worden we voor de 2de keer wakker van de telefoon. Als we hierna aan het ontbijt zitten, wordt het koffer netjes afgeleverd.

De wasmachine kan draaien en onze reis is helemaal afgerond.