Vervolg Zaterdag 9 Juni

Photo from USA.jpg (14430 bytes)

We vervolgen onze weg naar Santa Monica. In de shopping mall eten we een hapje en maken gebruik van de gelegenheid om een gratis e-mail en foto te versturen.

Third street hier in Santa Monica is een kleurrijke promenade. Artiesten van allerlei pluimage vertonen hier hun kunsten. Op de weg terug naar ons hotel houden we de score bij.
De parkeergarage ligt aan dezelfde straat als ons hotel, de Whilshire boulevard.
We rijden van het een naar het ander 22 kilometer (3/4 uur) Geen wonder dat je hier zoveel kilometers maakt. 
Km stand; 4734

 

Zondag 10 Juni
Op onze laatste vakantiedag gaan we naar de Universal Studios. Het is nog rustig op de weg en al snel rijden we de parkeerplaats op. De grote stroom is nog niet op gang gekomen en we maken van de gelegenheid gebruikt om bij de eerste attracties zo naar binnen te lopen. Het doolhof van de The Mummy Returns is nog nieuw. Een aantal keren weten de levende rekwisieten me goed te laten schrikken. We gaan hierna naar de universal studio tour. Tijdens dit tramritje hebben ze een aantal leuke special effects voor ons in petto.

Voor de show van Waterworld zoeken we een veilig plekje. We worden namelijk gewaarschuwd voor een waterrijk spektakel.
Deze aankondiging wordt inderdaad waar gemaakt. Even denkt Linda nog dat het aanstormend vliegtuig echt niet op tijd stop zal komen, maar ze hebben dit toch al vaker gedaan.

Waterworld.jpg (65705 bytes)

Bij de Blues Brothers luisteren we naar de lekker swingende muziek. We schuiven aan bij de schuddende en schokkende rit van Back to the future. Voordat we nog een keer zo'n attractie aankunnen gaan we eerst wat eten. Hierna kunnen we er weer even tegen. We worden behoorlijk nat bij Jurassic park, maar we kunnen daarna weer opdrogen bij Backdraft. We krijgen een kijkje in de keuken van de specialeffects bij Cinemagic. Hier blijkt dat lang niet alles zo is als het lijkt.
Voor het eerst in deze vakantie gaan we op de fiets en wel voor de attractie van ET. Als laatste blijft de Wild West Stunt Show over.
In korte tijd wordt het hele decor verbouwt en dit gaat gepaard met veel schiet- en smijtwerk.

Hollywood.jpg (79291 bytes)

Universal-studios.jpg (62976 bytes)

Op weg naar buiten kijken we nog wat in de winkeltjes en lopen we in Universal City langs de restaurants. Onze keus valt op Tu-tu-tango. We bestellen hier een 3-tal gerechtjes die we samen delen. Rond achten rijden we terug naar het hotel, waar we onze koffers gereed maken voor vertrek. 

Km stand; 4763.

Meer Reisverslag en foto's