Vervolg Donderdag 7 juni
Voordat we het weten is het half uur voorbij en vliegen we terug naar het vliegveld. Dit was een belevenis die zeker zijn geld waard was. Op weg naar Sedona doorkruisen we een gedeelte van het immense Kaibab Forest.
We maken ter hoogte van Flagstaff een kleine omweg om over de oude Route 66 te rijden.

Route-66.jpg (11900 bytes)

Het laatste stukje na Sedona rijden we door Oak Creek Canyon. Hier vormen de rode rotsen en het bos met zijn riviertje een mooie omgeving. En aan de huizen te zien die hier tussen de heuvels in het bos liggen wonen hier geen arme mensen.
Sedona blijkt een dorpje met leuke winkeltjes en veel restaurantjes, maar ons hotel hebben we niet zo'n 1-2-3 gevonden. Het ligt namelijk een stukje buitenaf. We verbazen ons als we met de sleutelkaart de deur niet open krijgen, als blijkt dat we aan de verkeerde deur staan te rommelen.
Voordat we gaan eten bekijken we nog wat winkeltjes en restaurants. De keus valt op de Thai bij ons naast het hotel en het blijkt een heel goede keus te zijn want we laten geen kruimel meer over.  
Km.stand; 3340

 

vrijdag 8 Juni

De woestijn die we richting Las Vegas zijn overgestoken moeten we vandaag weer terug. Dit betekent dus een dag met behoorlijk wat kilometers. Na het ontbijt in ons hotel de Holiday Inn rijden we tussen de laatste Red Rocks Sedona uit. het eerste stuk richting Prescot is een scenic route door de bergen.Onderweg passeren we het kleurrijke dorpje Jerome. Eenmaal tussen de bergen uit rukt de woestijn snel op met cactussen in alle variaties, maar al snel zijn ook die verdwenen. Het enige wat dan nog langs de weg te vinden is zijn camperstandplaatsen. 
Om hier vooral niet te stranden drukken we de gaspedaal stevig in op de weg naar de beschaving. Hoewel de woestijn nog niet ten einde is geeft het bordje langs de snelweg al Palm Springs aan. 
We gaan op zoek naar het Best Western hotel, dat meestal met grote borden staat aangegeven, alleen deze keer niet.
Als we bij het hotel uit de auto stappen krijgen we een klap in ons gezicht van de hitte (42 graden). 
We zoeken snel verkoeling op onze kamer waar we de airco vol open zetten. Als de zon gezakt is trekken we nog enkele baantjes in het zwembad en laten ons langs de kant al lezend opdrogen. Het is nu dan wel niet meer heet maar het blijft wel warm (30 graden).

In downtown Palm Springs hebben ze hier wat op gevonden. Ze vernevelen fris water boven de terrassen en de voetpaden. Hier vinden we ook eindelijk Sizzlers. We hadden het restaurant al vaker zien liggen maar nooit rond etenstijd. Tegen een zeer aantrekkelijke prijs eten we een lekkere steak met divers toebehoren. Daarna gaan we terug naar het hotel.
 Km.stand; 4320

Zaterdag 9 juni


Het ontbijt bij het zwembad is niet meer dan een jus d'orange en een donut. Dus gaan we snel op weg naar het Joshua Tree Nat.Park.
Dit is vanaf Palm springs toch nog een stukje rijden. Eenmaal in het park zien we al snel waarom het zo heet. Yucca's zo ver het oog reikt.      

Joshau tree park.jpg (46759 bytes)

Plotseling glibbert er iets voor de auto de weg over, een ratelslang. Voordat wij reageren is de slang al thuis. We rijden verder naar het uitzichtpunt en zien dat de smog van LA al tot hier is opgerukt. Het uitzicht op de bergen in de omgeving is "mistig".

Joshua-tree.jpg (62970 bytes)

Op weg naar LA eten we een broodje op een picknickplaats. Het is hier erg winderig en dat verklaart de aanwezigheid van de vele windmolens in de omgeving. Het verkeer rond LA is erg rustig vanwege het weekend.We doorkruisen deze megastad op weg naar ons hotel. Het ligt gelukkig langs een grote doorgaande weg. We checken in en zetten onze bagage af waarna we doorrijden naar Beverly Hills.
De winkels zijn nog open en alle grote merken zijn er vertegenwoordigd. We lopen over Rodeo Drive en merken al gauw dat we niet genoeg geld in de beurs hebben om te 'shoppen'. Later rijden we langs de prachtige huizen van de 'rich and famous'.
Meer Reisverslag en foto's