Woensdag 6 juni

Vandaag rijden we van Bryce naar Page bij Lake Powell. Omdat dit maar zo'n 150 kilometer is starten we vandaag wat later en ontbijten eerst in Ruby's Inn. Voordat we vertrekken bellen we vanaf onze kamer naar Airstar tours om onze vlucht boven de Grand Canyon te bevestigen.We kunnen een miscommunicatie van de resrvering nog rechtzetten zodat we morgen gelukkig toch met de helicopter over de Grand Canyon zullen vliegen. Onderweg komen we de afslag voor Coral Pink Sand Dunes tegen en we besluiten er een kijkje te nemen. Een lange eenzame weg brengt ons bij rose gekleurde zandduinen. Het is een aparte ervaring om tussen de duinen te ploeteren . Nu valt er niet veel leven te bespeuren, maar de sporen in het zand verraden dat er bewoners zijn die naar buiten komen als het minder warm is.

                                      Pink-sand-dunes.jpg (28801 bytes)

Terug op de oorspronkelijke route richting Lake Powell rijden we langs de Vermillion Cliffs. Deze naam is af te leiden van de kleurschakeringen van de rotsen. Even later zien we de eerste baai van Lake Powell. Dit kunstmatige meer vult de gehele Glen Canyon. Deze Canyon is maar een stukje vanaf de weg te bewonderen, de rest kan aleen maar per boot. Dit meer is onstaan na de bouw

van de Glen Canyon Dam.

Grand-canyon-dam.jpg (42487 bytes)

Hiermee wordt elektriciteit opgewekt en kunnen overstromingen gereguleerd worden. Bij het visitor center krijgen we een rondleiding van een uur, waarbij we bovenop de dam lopen. Hierna gaan we 50 verdiepingen omlaag naar de onderhoudtunnels van de dam en kunnen we zien hoe de turbines de stroom opwekken.
Verderop langs Glen Canyon hebben we een beter uitzicht op de dam en het meer. Het is een lekker plekje om even uit te rusten.
Als voorbereiding voor een vroege start morgen naar Grand Canyon doen we alvast boodschappen en gooien we de tank vol. In Page zelf is niet veel te beleven dus kijken we wat TV voordat we naar bed gaan. Km.stand; 3269
Donderdag 7 juni

Om 7.30 uur rijden we Page uit. Hier begint het uitgestrekte land van Navajo Nation. Langs de kant van de weg worden in talrijke kraampjes hun "handgemaakte" sieraden en aardewerk aangeboden.
Je kunt er zelfs met je creditcard betalen. Tot aan het Grand Canyon Nat.Park rijden we door het Kaibab Nat.Forest dat zover doorloopt als het oog rijkt.
Rond 10.uur rijden we het Grand Canyon Nat. park binnen en werpen we onze eerste blik op de Canyon zelf vanuit de uitkijktoren Desert View ( De Canyon bestrijkt een gebied ter grootte van Zwitserland).

Grand-canyon.jpg (59761 bytes)

 

De Colorado river heeft zich op 1.6 km diepte een weg gebaant door de rotsen. Het zou 2 dagen kosten om in de canyon af te dalen en vervolgens die zelfde weg weer terug te keren.

 

Wij daarentegen vervolgen onze weg langs de Desert vieuw drive waarbij we bij elk uitkijkpunt een nieuwe blik op de onmetelijke canyon werpen.

Grand-canyon1.jpg (75020 bytes)

Grand-canyon2.jpg (65340 bytes)

Bij het Grand View point hebben we een geweldig uitzicht.

 

 

 

Even voor 2 uur melden we ons bij Airstar voor onze helicoptervlucht om de Grand Canyon van dichterbij te bekijken. Toch wel wat nerveus gaan we onder de ronddraaiende rotorbladen op de foto.

helicopter.jpg (54154 bytes)

We worden goed in de gordels gezet en we krijgen een koptelefoon. Dit is goed tegen het lawaai en verzorgt ook het commentaar en de muziek tijdens de vlucht . Het opstijgen is zo gebeurt en dan scheren we over de boomtoppen richting Grand Canyon.
Vanuit de lucht is de canyon vele malen indrukwekkender dan vanaf de grond.

Inside-gand-canyon.jpg (80802 bytes)

Inside-grand-canyon1.jpg (72936 bytes)

We vliegen soepel langs de verschillende plateuas en over de Colorado river.
Panorama-grand-canyon.jpg (175068 bytes)
Meer Reisverslag en foto's