Zaterdag 2 juni
6.30 u ; De wekker loopt af, mijn hemel wat een nacht. Eerst is het te warm en daarna te koud om te slapen. We gaan maar snel op weg.
Allereerst gooien we de tank vol, want het wordt een flinke rit vandaag. Fresno heeft echter nog een leuke verrassing in petto, de highway naar Kings Canyon houdt plotseling op en we moeten ons een weg door de stad banen om daarna weer op de highway te komen.
Langs de kant van de weg zien we een aaneenschakeling van fruitbomengaarden. Na een flinke klim zijn we rond negen uur in het Sequoia Nat.Park.  We ontbijten hier op een picknickplaats en gaan daarna op weg naar het Giant Forrest.

Sequoia.jpg (86436 bytes)

 

De enorme bomen zijn indrukwekkend. De grootste sequoia is de General Sherman en vanaf deze plek maken we een wandeling door het bos met zijn soortgenoten.

Even later rijden we met de auto onder een gevelde gigant door, de Tunnel Log.
Als laatste beklimmen we in dit park de Moro Rock. Dit is een granieten rots die een mooi uitzicht over de omgeving biedt.

Tunnel-log.jpg (72895 bytes)

Na driekwart van de beklimming hou ik het voor gezien. De trappen naar boven zijn stijl en bochtig, voorzien van minimale railing. Richard gaat alleen verder om boven het uitzicht te bewonderen. Voordat we op weg gaan naar Las Vegas eten we onze broodjes op een bankje langs de weg op met uitzicht op Moro Rock.
De tocht naar Las Vegas is lang (+/-500km) en vermoeiend. Het woestijnlandschap biedt niet veel afwisseling en we zijn blij als we tegen 19.30 u in Las Vegas aankomen.
We checken in bij Circus Circus.
Onze kamer is groot en mooi en het bad biedt een verfrissende opkikker.
De rest van de avond gebruiken we om ons hotel te verkennen met zijn vele restaurants, Adventure Dome en casino.
Km stand 2362

Zondag 3 juni
De tocht van bijna 800 kilometer van gisteren heeft zijn tol geŽist, we zijn doodop. Het plan om vandaag al vroeg richting Death Valley te rijden laten we varen. Deze Zondag wordt een 'rustdag'. Het is al half tien als de wekker ons wakker maakt.  Op ons gemak begeven we ons richting weekend brunch buffet bij ons in het hotel. Het is even aanschuiven maar het is zeker de moeite waard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we de rest van de dag geen honger meer hebben.
Voor ons hotel stappen we in de trolleybus die ons naar het einde van de 'Strip' brengt. Vanaf hier lopen we terug naar ons hotel,daarbij alle bekende, grote hotels passerend.
New-York.jpg (50641 bytes)
Op een rijtje zijn dit; Luxor, Excalibur, New York, MGM, Alladin, Paris, Bellagio, Monte Carlo, Ceasar's Palace, Treasure Island en natuurlijk The Venetian
Bellagio-fonteinen.jpg (47324 bytes)
Venetian.jpg (47421 bytes)
Tegen de tijd dat we deze pracht en praal van binnen en van buiten bekeken hebben is het al zes uur. We kleden ons om en eten lekker bij de Blue Iguana in ons hotel.
We nemen voor de tweede keer vandaag de trolley naar het einde van de strip. Dit keer zijn de hotels schitterend verlicht. Bij het Bellagio hotel zien we ook voor de tweede keer het muzikale fonteinen spektakel.
In de Venetian is het Canal Grande heel indrukwekkend nagebouwd. Met de leuke winkeltjes en de zingende gondeliers waan je je in het echte VenetiŽ.

Venetian-inside.jpg (39413 bytes)

Nadat we langs de Strip zijn teruggewandeld naar Circus Circus wagen we een gokje met ons wisselgeld (zonder succes helaas). Het is bijna 1.00 uur als we na deze rustdag in ons bed ploffen.

 

Meer Reisverslag en foto's