Vertrek  Zondag 27 mei 2001  

Na een korte nachtrust loopt al om 3.15 uur de wekker af. De koffers staan klaar en om even voor 4 uur rijdt de taxibus de straat in. Het ritje naar Brussel verloopt snel ondanks de melding op de radio van een spookrijder op onze route. Op vliegveld Zaventem is het nog vrij rustig en we hangen daar wat rond totdat we om 6.50 uur kunnen inchecken.
Tijdens de driekwartier durende vlucht naar Zurich krijgen we een provisorisch ontbijtje. Rond half negen landen we en totdat we om half tien kunnen inchecken naar LA sturen we het thuisfront een e-mailtje met de laatste reisinformatie.
De komende 12 uur worden we goed verzorgd door de crew van Swissair.We slapen wat, kijken video's (What women want, Family man, Driving miss Daisy) en eten van alles. Om 13.30 uur plaatselijke tijd landen we in Los Angeles.
Na op verschillende plaatsen te hebben aangeschoven voor de douane en de koffers worden we door de shuttlebus van Avis naar onze huurauto gebracht.
Na een aantal instructies over de auto en de route gaan we op weg in het doolhof van LA
(km stand o)
Het hotel is snel gevonden en na een snelle douche in ons HaciŽnda hotel, gaan we op weg naar Santa Monica. Dit is onze eerste aanvaring met de Amerikaanse bewegwijzering. We parkeren onze Chevrolet Cavelier bij het strand en wandelen richting de pier.
Deze wordt gebruikt als "kermis". We vervolgen onze wandeling door de gezellige winkelstraatjes en het is inmiddels donker als we teruggaan. Dat we bijna anderhalf uur later pas bij ons hotel zijn, dat ongeveer 30km verder op ligt, zegt genoeg. Het is inmiddels 22.00 uur en 5 minuten later liggen we uitgeteld in bed.
Santa-Monica-pier1.jpg (71751 bytes)
Maandag 28 mei  "memorial day"

Ondanks dat we ons hadden voorgenomen vandaag rustig te beginnen, zijn we al vroeg wakker en staan we toch al om zeven uur op. We schuiven al gauw aan voor ons eerste Amerikaanse ontbijt ; slappe koffie, scrambled eggs, bacon, toast, baked patatoes.
Met een goed gevulde maag laden we de koffers in en rijden we richting Santa Barbara.
Bij het visitor center krijgen we een plattegrond van het stadje.
We rijden eerst naar de Mission post die een stukje verder op ligt.
De mission post maakt minder indruk op ons dan het festival ter ere van Memorial Day dat er buiten plaats vindt. Prachtige krijttekeningen worden afgewisseld met swingende live-muziek en barbecuegeuren.

Muis.jpg (115930 bytes)

Papagaai.jpg (132762 bytes)

Terug in het stadje zelf wandelen we door het sfeervolle centrum. Het zonnetje is inmiddels door de bewolking heen gebroken als we op het terras een broodje eten. Hier bellen we ook het thuisfront om te laten weten dat we goed zijn aangekomen. We gaan hierna op weg naar onze eindbestemming van vandaag. De route brengt ons gedeeltelijk langs de kust en door de glooiende heuvels.

In Cambria gaan we op zoek naar de Pines Lodge. In dit schilderachtige hotel met prachtige tuin hebben we een riante kamer met zelfs een open haard.  Bij 'Mustache Pete' eten we een lekkere pizza en na een wandeling door het dorp met de knusse huisjes en winkeltjes gaan we terug naar het hotel

(km.stand; 413)

Vogelhuisje-in-cambria.jpg (158490 bytes)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Meer Reisverslag en foto's