Woensdag 7 Juni
Na een laatste inspectieronde thuis vertrekken we rond negen uur. Onderweg maken we nog een korte tussenstop bij de lidll om nog even een strandlaken in te slaan. Omdat de ochtendspits al op zijn eind loopt, schieten we goed op en zijn we rond half 12 al op Schiphol. Hier kunnen we de koffers al direct inchecken waarna we nog de tijd hebben om wat rond te lopen en te eten. Totdat we tot de ontdekking komen dat "een van ons" de zonnebril in de auto heeft laten liggen. Richard dus terug in de pendelbus om hem te halen. Na een kort bezoek aan de tax-free shop kunnen we al instappen en om half drie stijgen we boven de wolken uit. Na wat turbulentie boven de alpen komt rond half acht de lichtjes van Luxor in zicht. De paspoortcontrole gaat snel en daarna brengt de bus ons naar onze boot die in Esna ligt aangemeerd omdat de sluis buiten gebruik is. Op onze eerste rit door het Egyptische land hebben we kunnen kennismaken met hun rijgedrag. Dit is voornamelijk veel toeteren, knipperen met lichten en inhalen ook als dit eigenlijk niet gaat en dit alles op fiets, ezel, busje, gammel busje.
Na even op onze luxe kamer te hebben rond gekeken wordt er in de eetzaal nog een diner voor ons gereserveerd. Zelfs zo laat op de avond maken we toch nog kennis met Achmed, onze gids voor deze week. deze adviseert ons voor morgen lichte kleding, hoofddeksel en water. We zullen zien!!
Uitleg van onze gids Ahmed
Donderdag 8 Juni
8 uur precies wake-up call. Dit had gerust iets later mogen zijn, maar vandaag gaan we onze eerste tempel bezoeken. Eerst gaan we ontbijten, waarna we nog ruim een uur de tijd hebben voordat we in Edfu aanmeren. Even na 11 uur kunnen we van boord. Samen met onze gids Achmed en onze reisleider Wagdy brengt een busje ons naar de even verderop tussen alle bebouwing gelegen Horus tempel.
Edfu tempel
Onze groep voor deze week bestaat uit vijf belgische vrouwen en een hollands koppel. De eerste uitleg over de tempel krijgen we buiten het complex waar de zon goed schijnt, maar ook goed te verdragen is.
Eenmaal binnen in de tempel blijkt dat geen centimeter muur "onbeschreven" is en dat elke wand een eigen verhaal bevat. Een fascinerende eerste indruk.
In de tempel  van Horus
Tijdens de lunch zet de boot koers naar Aswan. Wij vertoeven de middag op het zonnedek van waar we het Egyptische landschap voorbij zien trekken. Na de high tea om vijf uur kunnen we even rusten voor de barbeque van vanavond. Met een goed gevulde buik schuiven we door naar de bar. In passende outfit nemen we deel aan de galabya-party. Alwaar onze reisgidsen ons bezighouden met verschillende spelletjes. Hierbij moet Linda de benen van mij (Richard) herkennen en moet hij een aardappel over de finish "rollen" Voor Linda een koud kunstje dat beloond wordt met een ketting, voor Richard een opgave.
next