Onze vakantietips voor het bergrijke Zwitserland:

 

Algemene informatie:

Oppervlakte:

41.285 km2

Aantal inwoners:

7,3 miljoen

Hoofdstad:

Bern

Taal:

Duits, Frans,
Retro-Romaans en Italiaans

Godsdienst:

Christenen

Geld
De nationale munteenheid van Zwitserland is de Zwitserse Frank. 1 euro is ca. CHF 1,54 (koers: juni 2005). Deze is onderverdeeld in 100 centimes of Rappen. Er zijn bankbiljetten van 10, 20, 50, 100, 200 en 1000 Frank.

Geografie
Zwitserland bestaat uit drie streken: de Jura, het Mittelland en de Alpen. De Alpen bestrijken het grootste deel van Zwitserland. Het landschap wordt gekenmerkt door hoge bergtoppen, veel dalen, meren, passen en gletsjers.

Klimaat
Evenals het landschap varieert het klimaat per streek. Ten zuiden van de Alpen wordt het klimaat bepaald door de Middellandse Zee, waardoor het weer er een stuk zachter is. Het Mittelland kent een gematigd Midden-Europees klimaat en de Jura een vochtig klimaat. De temperaturen kunnen vanwege de bergen van plaats tot plaats sterk verschillen.

Verkeer:
De trein rijdt natuurlijk volgens de Zwitserse klok precies op tijd.
Zwitserland is echt een land om per trein te verkennen, zoveel bijzondere trajecten zijn er: langs diepe kloven, bruisende rivieren en kolkende watervallen, gletsjers, groene weiden en witte bergtoppen. Hoogteverschil wordt overwonnen met een tandrad en viaducten, zigzaggend of in complete cirkels gaat het onvermoeibaar omhoog en omlaag.
Wij hebben de schitterende rit gemaakt naar de Jungfraujoch.