Onze vakantietips voor het kasteelrijke en mooie Schotland:

 

Algemene informatie:

Oppervlakte:

78.772 km2

Aantal inwoners:

5 miljoen

Hoofdstad:

Edinburgh

Taal:

Engels

Godsdienst:

Christenen

De beste links voor reizen naar Schotland:

visitscotland.com (in het Engels) britannia.com (in het Engels)
internet guide (in het Engels)  
reizennaarschotland.nl/  
destination-scotland. (in het Engels)  

 

Geldzaken:

Je kan in Schotland met Engels geld betalen. (Er bestaan ook Schotse Ponden, maar die hebben dezelfde waarde als de Britse Ponden.) De openingstijden van de Schotse banken liggen tussen 9.15 en 16.45. Sommige banken blijven op donderdag langer open. In grotere steden kan je ook op zaterdagvoormiddag een een bank open treffen.

Verkeer:

Links rijden is de boodschap. In afgelegen gebieden zijn er eenbaanswegen, met passeerstroken. Indien je hier een tegenligger tegenkomt, moet de eerste die aan de passeerstrook komt de ander doorlaten. Als er iemand achter je aanrijdt, moet je opzij gaan om die door te laten.

Elektriciteit:

De netspanning bedraagt 240V, 50 HzAC, zoals in heel het Verenigd Koninkrijk. De stekkers en stopcontacten zijn afwijkend van die in Nederland en België en hebben drie vierkante pinnen. Voor eigen, meegebrachte apparaten heb je dus een adapter nodig.Voorbereiding reis:

Dit geldt eigenlijk ook voor de andere reizen haal in de bibliotheek boeken zoals: ANWB, Trotter, Capitool reisgidsen, etc en lees deze door voor de beste tips en de mooiste plekjes.
Op deze manier stellen wij zelf ook onze reis-route samen, tegenwoordig gebruiken wij ook het internet om alles op te zoeken over de betreffende plaatsen.