Onze vakantietips voor het cultuurrijke toscane (Italie):

 

Algemene informatie:

Oppervlakte:

302.000 km2

Aantal inwoners:

60 miljoen

Hoofdstad:

Rome

Taal:

Italiaans

Godsdienst:

Rooms Katholieken 80%

Geldzaken:

Net als in alle lidstaten van de Europese Unie, betaalt u ook in Italie met de euro.
U heeft dus geen last van wisselkoersen of omrekenen!

Klimaat:

Italie heeft een Middellandse zeeklimaat met aangename zomer- en wintertemperaturen. De gemiddelde zomertemperatuur in Italie is 25 graden, de gemiddelde wintertemperatuur ligt rond de 9 graden. Het is een gematigd klimaat, met droge warme zomers, vooral in het Zuiden. Voor Italie geldt dat hoe noordelijker u komt, des te koeler en natter het wordt. In de Alpen vindt u de eeuwige sneeuw!

 

Eten en drinken:

Italië is het land van de pasta’s, cappuccini, gelati en overheerlijke wijnen en likeurtjes. Barretjes en restaurantjes zijn er in overvloed. Er worden vaak twee tarieven gehanteerd. Staande aan de bar drinken is het voordeligste, aan tafel of buiten op het terras wordt het hoogste tarief berekend.
Restaurants serveren uitsluitend volledige maaltijden. Voor kleine hapjes en broodjes gaat men meestal naar een barretje.

 

Vervoer:

In Italie is er veel verkeer en vooral in de grote steden druk en soms ietwat onoverzichtelijk verkeer(vooral met een camper)! Claxonneren lijkt wel een nationale hobby!
Let dus goed op als u oversteekt en zelf met een auto deelneemt aan het verkeer (vooral voor al die vespa rijders).

Onze tips van one reis:
In Lucca kun je heerlijk fietsen op de stadswal rondom de stad.
In Volterra heb je de erg mooie camping met schitterend uitzicht Le balze en de plaatselijke bus die voor de camping stopt en je midden in het centrum afzet.

 

Voorbereiding reis:

Dit geldt eigenlijk ook voor de andere reizen haal in de bibliotheek boeken zoals: ANWB, Trotter, Capitool reisgidsen, etc en lees deze door voor de beste tips en de mooiste plekjes.
Op deze manier stellen wij zelf ook onze reis-route samen, alle campings hebben we via internet gevonden en omdat we zo vroeg in het jaar waren (juni) waren zelf geen reservaties nodig.