Onze vakantietips voor het mooie en natuurlijke Canada:

 

Algemene informatie:

Oppervlakte:

9.97 km2

Aantal inwoners:

29 miljoen

Hoofdstad:

Ottawa

Taal:

Engels en Frans en lokale ethnische talen.

Bevolking:
Van Britse, Franse of andere Europese oorsprong, Inuit en Indianen.
Munt: De Canadese Dollar is onderverdeeld in 100 Cents

Godsdienst:

rooms-katholicisme, protestantisme

KLIMAAT
Canada kent een continentaal klimaat met grote regionale verschillen door zijn uitgestrektheid. De noordkusten zijn polair gebied met permanente ijsvorming. De Westkust kent een maritiem klimaat met gematigde temperaturen en het hele jaar door regenval. Naar het zuiden toe heerst een eerder gematigd klimaat met koude winters. In Ottawa daalt het kwik gemiddeld tussen min 6 en min 15 in januari. In juli is het er tussen 15 en 26 graden.

De temperatuur in Canada wordt gemeten in Fahrenheit (F).Er is een berekening die deze waarden kan omzetten naar Celcius maar deze is niet altijd even makkelijk.

20 F = -7 C
32 F = 0 C
45 F = 7 C
60 F = 15 C
70 F = 21 C
80 F = 27 C
90 F = 32 C

Beste reistijd

De beste reistijd in Canada is eigenlijk pas juli. Wij zijn in juni geweest (lekker rustig nog), maar dan heb je het weer niet altijd mee. Juli en augustus is het doorgaans heerlijk weer, maar dan is het ook het drukst. Vooral op campings kun je dan voor een teleurstelling komen staan.

Electriciteit
De stroom is in Canada 110 Volt en de frequentie is 50 hertz. Ook de drie-polige stekkers wijken af van de Europese, neem een wereldstekker mee.

Canada heeft verschillende tijdzones elk een uur later beginnend bij de Pacific Time Zone