Dag 4 dinsdag 16 augustus

Weer: Als we opstaan is het bewolkt en waait er een frisse wind. We doen het rustig aan en verzamelen wat spullen om aan het strand te gaan uitwaaien.


Route: de TomTom heeft weer een leuke route voor ons bedacht op weg naar Brittas Bay. geen weggetje is te bochtig of smal voor hem.


Brittas Bay: we kunnen de zee op afstand vanuit de heuvels zien. vanaf de laatste veldweg rijden we de parkeerplaats op. het is druk en iedereen loopt in bikini, zwembroek en op slippers het strand op.
Het is hier een stuk warmer en zonniger dan gedacht. Op het toilet kleden we ons om.
Even later lopen we met onze voeten in de zee schelpen en stenen te zoeken. Wie had dat gedacht.
We smeren ons goed in want de zon prikt flink.
Op onze blote voeten wandelen we door de duinen en langs het water weer terug. Zelfs een ijsje ontbreekt niet op deze mooie stranddag.


Terug: we duiken de snelweg op voordat de TomTom ons weer de kleine weggetjes in  stuurt. Even boodschappen doen in Arklow en daarna eten in een pub in Tinahely.


Thuis: In het huisje gaat de wasdroger aan en spelen Bram en Koen met de hondjes (Polo en Minie). Op de picknickbank drinken wij in de laatste zon nog een koffie.Kmstand 63343

 

 

Dag 5 woensdag 17 augustus

 

Dublin: na het ontbijt rijden we richting Dublin. Het is bewolkt en het ziet er uit alsof het gaat regenen.
Het is nog even zoeken naar een parkeerplaats want bij de Guinness Store is het vol.
Dan schuiven we buiten aan in de rij. We eten even een hapje voordat we naar binnen kunnen.
Binnen beginnen we aan een rondleiding door het grote gebouw.
Uiteindelijk mogen we zelfs ons Guinness tappen en drinken we ze op in de Gravity bar op de zevende verdieping met uitzicht over het druilerige Dublin.


Trinity College: wandelend door de stad komen we langs Crist Church, Dublin Castle en Temple bar. Bij Trinity College sluiten we weer aan in de rij om het Book of Kells en de Long room te bekijken.


Eten: We lopen door de straatjes in het Temple bar gebied om te kijken waar we willen eten.. de honger brengt ons bij Milano.  We smullen van de heerlijke pizza's en laten geen kruimel over. In de regen lopen we terug naar de auto.


Terug: Onderweg is het wrg druk en we rijden iedere keer weer nieuwe regenbuien binnen. Erg vermoeiend na zo'n dagje Dublin.


Alarm: Als we rond elf uur in bed liggen gaat na een tijdje een alarm. we denken even dat het onze auto is, maar ontdekken dan dat we in het huisje geen stroom hebben. Bijgelicht door onze telefoons gaan we op onderzoek uit.
Ook bij het grote huis is het donker. Gelukkig gaat na een tijdje bij hun en bij ons het licht weer aan, terug naar bed.

 

kmstand: 63558

Dag 6 donderdag 18 augustus

Rustdag: Na de lange dag van gisteren, even tijd om uit te rusten.
Langer geslapen, ontbijtje, lezen, schrijven,kleuren, spelen met de hondjes.


Farmers market: in de middag rijden we aan de rand van Tinahely naar de farmers market met kinderboerderij en speeltuinen binnen voor de kleintjes. In de winkel brocante en verse spulletjes. We nemen een lekkere koffie en cake.


Eten: we maken vanavond wat lekkers te eten. daarna wandelen we een eindje door de ongeving. we sluiten af met een pint in de Dying Cow pub. Bij het huisje spelen we buiten op de picknickbank nog een potje Yahtzee.

 

kmstand 63568