Dinsdag 12 juni -- Dag 9Als we vanochtend van camping Luxor vertrekken kunnen we op weg naar beneden meteen even controleren of alle kastjes goed dicht zijn en of alles goed vastzit. Het schudt en rammelt behoorlijk hard, vooral in de scherpe bochten. We rijden een mooie route richting San Gimignano. De weg is makkelijk gevonden een parkeerplaats niet. De camperparkeerplaats ligt meer dan 2 km aan de andere kant buiten het dorp zonder busstop en aan de voet van de heuvel. We rijden terug richting dorp als een Nederlands koppel ons een tip geeft. Het is een stuk dichterbij en veel minder berg op. Dit bij toeristen geliefde plaatsje heeft leuke straatjes en winkeltjes en een gezellige Piazza.
San Gimignano Uitzicht over San Gimignano
Terwijl Richard met Koen achterop de 54 meter hoge Torre Grossa (prachtig uitzicht) beklimt, wandelen Bram en ik wat rond. Uitzicht vanaf de Torre Grossa
Hierna eten we op het terras een broodje en kopen wat cadeautjes. We wandelen de berg af richting camper. De weg naar Volterra houden we onze ogen open op zoek naar een supermarkt. Onze voorraad is behoorlijk uitgedund en we willen graag BBQ’en.
De enige supermarkten liggen vaak midden in een dorp waar het voor ons onmogelijk is om te parkeren. In Volterra zoeken we de openbare parkeerplaats / camping, maar hier blijkt de kermis te zijn neergestreken. We tanken wel even water en lozen ons vuil water.
Als we hierna verderop parkeren voor de boodschappen blijkt de winkel dicht vanwege siësta.
Onze laatste optie blijkt de beste, een camping opzoeken.
Camping le Balze heeft ruime plekken met gras en zwembad en een schitterend uitzicht.
Als we zijn opgezet gaat Koen naar bed. Richard met Bram gaan zwemmen terwijl ik met rugzak en tassen naar de winkel loop om voorraad in te slaan.
We kunnen ’s avonds dus eindelijk BBQ’en. Hierna zien we een mooie zonsondergang in de heuvels.
Km-stand 2358