Maandag 11 juni -- Dag 8


Monteregioni
We laten onze spulletjes op de camping staan en hobbelen na het ontbijt de weg af via Monteregioni naar Sienna.
Net buiten het centrum van de stad vinden we een parkeerplaats voor bussen en campers.
Het tarief van 20 euro is brutaal hoog, maar we hoeven er ook niet voor in de stad te manoeuvreren. Vanaf hier is het maar een klein stukje lopen naar het centrum, maar het is er weer zo steil dat het met Bram en Koen in de kinderwagen niet meevalt om boven te komen.
Eenmaal boven belonen we onszelf meteen met een ijsje.
We gaan aan de kant als een colonne agenten op motoren en limousines passeert, we zullen ze vanochtend nog een aantal keren zien.
Als eerste gaan we richting de Duome van Sienna. Vanbuiten en binnen mooi. De mozaïekvloer is schitterend om te zien.
Bibliotheek in de dom van Sienna de dom van Sienna detail van de dom Sienna
Vervolgens wandelen we door de kleine straatjes richting het Piazzo del Campo. Richard wil hier de Torre de Mangia beklimmen om te genieten van het uitzicht maar de wachtrij gaat niet voor of achteruit. We eten dus toch nog samen even wat fruit voordat we verder door Sienna slenteren. Tegen enen eten we op wat trappetjes een warm broodje terwijl Koen net in slaap gedommeld is.
de Torre del Mangia Piazzo del campo
We profiteren even van het feit dat er een servicepunt is op de parkeerplaats en gooien de watertank vol. Tegen half drie zijn we terug op de camping en dus is er na het slapen nog tijd om een uurtje naar het zwembad te gaan.
Terwijl ik hierna kook gaan Bram en Richard alvast douchen. Na het eten Koen nog even wassen en dan kunnen de mannen naar bed en wij met een kop koffie nog wat lezen.
Km-stand 2290