Vrijdag 8 juni -- Dag 5


Terwijl ik op ons bed met de jongens speel kan Richard zich vlot omkleden en een ontbijt voor ons maken. Als we hierna alles en iedereen hebben ingepakt (en dat is nogal wat) wandelen we over steile trappen en straatjes naar het centrum van Florence.
Vanaf het Piazza michelangelo hebben we een mooi uitzicht op Florence (Firenze) uitzicht Firenze
We steken de rivier Arno over bij de Ponte Vecchio, de juweliersbrug. Met al die winkeltjes aan weerszijden heb je niet het gevoel dat je een brug oversteekt.
Ponte vechio
 
Op weg naar de piazza della signoria zien we allerlei lekkers in de winkeltjes: ijs, fruit en broodjes. Op het plein kijken we naar de standbeelden en Bram vooral naar de paarden met kar.
Dan gaan we naar Il Duomo, de dom van Florence. Prachtig marmerachtig afgewerkt en met de bekende indrukwekkende koepel en de Campanile = klokkentoren.
Il  Duome Campanile
In een zijstaartje eten we een lekkere pizza en gaan dan nog naar Santa Croce, de begraafplaats van oa. Leonardo da Vinci. We kunnen niet naar binnen want ze houden hier al siësta. Ook voor Bram en Koen wordt het tijd voor siesta dus gaan we terug naar de camping.
Tijdens hun dutje zitten wij met een boek en een drankje onder de luifel voor de camper.
Als Bram en Koen weer wakker worden, eten we samen fruit en daarna wordt er getennist en gevoetbald. Na een ijsje wordt het langzaam aan tijd om te koken.
eten bij de camper
We eten lekker buiten en na het douchen wandelen we naar het campingwinkeltje voor wat brood en drinken.
Boven op het terras drinken we nog wat voordat we via de speeltuin terug naar de camper gaan.
De mannen gaan naar bed en wij schrijven en plannen nog wat.