Donderdag 7 juni -- Dag 4


Nadat we water hebben bijgevuld en verse broodjes hebben gehaald rijden we rond negen uur weg. Vanuit Interlaken gaan we op weg naar de Gothardtunnel en rijden daarbij over de Sustenpass (2245m). Prachtige uitzichten over groene dalen en besneeuwde bergen. We moeten vandaag zo’n 540 kilometer afleggen maar ook nu schieten we weer niet zo goed op, over de pass van 45km doen we 1,5 uur.
Stop op de Sustenpass Bram  tussen de bergen

Op de Italiaanse snelwegen schiet het ook niet op het is er smal, bochtig, druk en er wordt veel gewerkt. Na Milaan maken we een middagstop en eten onze verse broodjes. Al vlug gaan we weer verder om pas na Bologna weer te stoppen. Het regent er pijpenstelen en we hebben behoefte om met wat fruit bij te tanken. Het zijn vanaf hier nog maar 100km tot Florence maar al voor de stad slibt het verkeer dicht op de smalle weg door werkzaamheden en de avondspits.
Eindelijk in Florence moeten we in het centrum de camping vinden tussen de chaotische Italiaanse chauffeurs (auto + scooters) door.
Om acht uur komen we eindelijk aan. Al snel gaan we er nog even op uit om een pizza te eten. Tegen half tien liggen we uitgeteld tegelijk met de kinderen in bed.
Km-stand 2157