Woensdag 20 juni -- Dag 17


We rijden op tijd weg uit Peschiera aan het Gardameer maar het duurt tot ruim na 11 uur voordat we voorbij Milaan zijn. Met alle drukte wegwerkzaamheden / versmallingen en file is dit geen aangename manier om te rijden.
Bij het meer van Lugano stoppen we even om te tanken en even de benen te strekken.
We installeren Bram en Koen met een filmpje en wat lekkers zodat we even goed door kunnen rijden. Met een mooi uitzicht om ons heen van de Zwitserse bergen rijdt dit een stuk fijner.
Een stukje na de Gothardtunnel is het tijd voor een middagpauze.
Buiten in het gras eten we broodjes met een worstje.
Even spelen en de graafmachine bekijken en dan weer verder.
Picknicken onderweg
Het gebied tot Luzern, het Vierwaldstadtermeren, is mooi om te zien met de kleine dorpjes en kerkjes aan het water. Vlak voor Basel draaien we te midden van de zoveelste wegwerkzaamheden de parkeerplaats op om even te pauzeren voordat we aan het laatste stuk beginnen.
Tijd voor wat fruit en wat drinken en dan door de wirwar van wegen rond Basel.
Onze laatste camping van de vakantie ligt in het Schwarzwald.
Meteen na het verlaten van de autoweg worden de met druiven begroeide heuvels en de kleine dorpjes zichtbaar. In Sulzburg hebben we een leuk plekje voor deze nacht.
Als we de camper neerzetten kunnen de kinderen even spelen.
We koken zelf want we zijn allemaal vermoeid van deze lange dag.
Heerlijk is het hierna op te frissen onder de douche. Donkere rommelende wolken trekken na weer een warme dag over ons heen. Hopelijk houden we het vannacht droog en rustig.
Km-stand 3308