Zaterdag 16 juni -- Dag 13


We vertrekken vanochtend uit Pisa naar het 20 km verderop gelegen Lucca. Hier in de omgeving zijn geen campings dus we gaan naar de camperparkeerplaats met faciliteiten. Het wordt aan het begin van de stad aangegeven maar halverwege zien we geen bordjes meer. We zoeken ruim 3 kwartier en vinden het dan toch nog. Deze campingplek is netjes en helemaal nieuw aangelegd. Vanaf hier is het 5 minuutjes fietsen tot in de oude stadskern. We nemen de 4km lange fietsroute boven over de stadsmuur. Zo krijgen we een goede indruk van het stadje en kunnen over de daken en in de tuinen kijken.
de Dom van Lucca
Fietsen in Lucca
Hierna fietsen we de stad in en laten de fietsen staan.
In een klein straatje gaan we wat eten, waarna we terug gaan naar de camper. Tegen vijf uur gaan we nog een keer terug om wat te winkelen, bezichtigen en eten.
Al snel hebben we alle handen vol met tassen.
Al winkelend zien we de kathedraal San Michele (romaanse bogen) en de Torre Guinigi.
Bovenop deze 44m hoge toren groeien 2 bomen en als je niet naar boven kijkt als je er langs loopt zie je de toren niet eens liggen tussen de andere gebouwen.
We eindigen op de piazza amfiteatre. De huizen op dit ronde plein zijn gebouwd op en met de fundamenten van het Romeinse amfitheater.
Op dit gezellige plein gaan we zitten om te eten. Al wandelend eten we als toetje een ijsje.
kathedraal San Michele piazza amfiteatro

Bram heeft het al de hele dag over de carrousel die eerder vanmiddag niet open was. Nu komen we er weer langs en is hij niet meer te houden. Twee rondjes lang zit hij te stralen.
Nu gaan we echt terug naar de fietsen want alle twee de mannetjes zijn moe.
Zo snel als mogelijk liggen ze alle twee in bed en ruimen wij de aankopen op en genieten nog even van de zonsondergang en de rust op de camping.
Km-stand 2503

Ondergaande zon in Lucca

camping  in Lucca