Vrijdag 15 juni -- Dag 12


Bram en Richard halen vanochtend verse broodjes voor het ontbijt.
Hierna laden we alle spullen weer in en rijden 1 dag eerder dan gepland richting Pisa.
Zo hopen we zondag in alle rust richting Gardameer te kunnen rijden. Over de brede autoweg zijn we sneller dan gedacht in Pisa we zoeken wel weer even naar de camping maar ook deze vinden we best snel.
Torre Pendre (scheve toren) ligt aan de rand van het centrum en een half uurtje later lopen we al door de oude stadspoort het Campo dei Miracoli op.

Campo dei Miracoli Torre pendre
De gebouwen van marmer zijn indrukwekkend. Kort bij elkaar liggen het baptisterium, de dom met zijn prachtige deuren en de scheve toren van Pisa. Om de toren te beklimmen koop ik een kaartje, maar pas 2 uur later (om 14.00u) kan ik er mee met de rondleiding. Ondertussen wandelen we door de straatjes en langs de winkeltjes. We kopen wat broodjes en drinken en picknicken op het grasveld voor de toren.Dan is het tijd om aan te schuiven in de rij wachtende. De trap op tot bij de 4de verdieping, hier kan al van het uitzicht genoten worden. We wachten hier tot de groep voor ons naar beneden komt. Nu kunnen we verder naar boven. Het uitzicht op de dom is mooi. Het waait daarboven flink en hier is goed te merken dat de toren echt scheef staat. Dat hier ook 4 grote klokken hangen is van onder niet goed te zien. Nog even zwaaien naar Bram en Richard en dan weer naar onder.
de dom van Pisa picknicken bij de scheve toren
Op weg naar de camping eten we een ijsje. Als de kinderen slapen probeer ik weer te sms’en, zonder succes. Straks bellen we maar even. Ook hier hebben ze een zwembad dus Bram spettert ook hier lekker en dat terwijl het een beetje regent.
Samen douchen we voordat we hier wat eten. Hierna bellen we even naar huis om te laten weten dat alles ok is.
Km-stand 2469