Woensdag 13 juni -- Dag 10


Wat een luxe vandaag; we wandelen naar de uitgang van de camping en nemen daar de bus die ons afzet op de piazza midden in Volterra. Het is net 10uur en nog lekker rustig. We verkennen de straatjes en bekijken de winkeltjes. Het is hier minder toeristisch en het aanbod is gevarieerder.
Volterra Straatjes in Volterra
Etruskische poort, Het gaat weer steil bergaf richting Etruskische poort, een stuk dat we dus ook weer omhoog moeten.
Bram kijkt geconcentreerd toe bij de kunstenaars die alabast bewerken tot een kunstwerk. Alabast bewerken

Ik bekijk intussen de kathedraal. Als laatste bekijken we de resten van het Romeins theater. Omdat het nu even na twaalven is gaan we bij een restaurant een hapje eten.
De bediening kan voor de hongerige Bram niet snel genoeg komen met zijn soep.
De grote kom soep smaakt hem goed net als onze ravioli, alleen hadden die porties iets groter mogen zijn. We staan hierna al een tijdje te wachten op de bus, als we besluiten dan maar het toeristentreintje te pakken. Dit tot grote vreugde van Bram.
Als het hierna tijd is voor een dutje slaap ik even mee na een onrustige nacht (Bram uit bed gevallen, Koen geschrokken en vervolgens onrustig).

Bram in het zwembad Hierna gaan we lekker zwemmen, met de badmuts op! Koen wil wel met zijn voetjes in het water maar vindt het te koud om te zwemmen en speelt liever op een handdoek.